Inspiratiesessie De Ideale Ambtenaar: Den Haag

Meld je aan via de website van De Vries van Stockum!

Op donderdag 6 februari bij De Vries Van Stockum in Den Haag laten de auteurs Bas van Leeuwen en Ronald Derks van het boek De ideale ambtenaar je tijdens een inspiratiesessie kennismaken met hun boek en een zeer praktisch toepasbaar model. Het biedt jou als professional in de (semi-) publieke sector handvatten om beter in te kunnen spelen op continue maatschappelijke veranderingen en schuivende beelden ten aanzien van de rol van de overheid. Daarbij staat een waarderende benadering van het vak van ambtenaar centraal, waarbij de focus op jou als individu in relatie tot je omgeving ligt.

De positieve en concrete benadering zal zorgen voor een nuttige en leerzame sessie die ook enthousiasmerend zal werken voor iedere professional in de (semi-)publieke sector die wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop worden aangekochte boeken door de auteurs gesigneerd.

De rol van de ambtenaar is het laatste decennium sterk veranderd. De ambtenaar van nu werkt in een complexe omgeving die vraagt om flexibiliteit, creativiteit, empathisch vermogen, strategisch denken en een sterke mate van aanpassingsvermogen. Bas van Leeuwen en Ronald Derks herkenden bij collega’s de worsteling met die complexiteit en veranderlijkheid. Mede geïnspireerd door hun ervaringen tijdens een Executive Education Program bij Harvard, ontwikkelden ze voor zichzelf een model dat helpt om die dagelijkse werkelijkheid beter tegemoet te treden. Al snel werden zij door collega’s en anderen gevraagd hun inzichten te delen, en daarom is er nu ook een boek: De ideale ambtenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.