Grenzeloos samenwerken

Vanochtend tijdens de Week van de Samenwerking georganiseerd door Grenzeloos Samenwerken heeft Ronald namens ons een online inspiratiesessie De Ideale Ambtenaar mogen geven. Leuk om met een gevarieerde groep rijksambtenaren te verkennen wat een goede ambtenaar is. En hoe je die herkent, bij jezelf en bij anderen.

Wil jij met je team of afdeling ook op een interactieve manier met elkaar werken aan ambtelijk vakmanschap? Weet ons te vinden!

De pitch:
De wereld verandert voortdurend. Hiermee verandert ook de rol van de overheid en ambtenaren in de samenleving. Het aanbod van De Ideale Ambtenaar helpt jou als professional in de (semi)publieke sector om hier op in te spelen. We geloven in ambtelijk vakmanschap en houden in onze leergangen, workshops en lezingen rekening met jouw individuele omstandigheden. Geen blauwdruk dus, maar maatwerk gekoppeld aan jouw dagelijkse praktijk. Eerdere deelnemers ervaren ons aanbod als vernieuwend, energiek, sterk onderbouwd en goed toe te passen in de praktijk. Bas van Leeuwen en Ronald Derks, zelf doorgewinterde ambtenaren, zijn de drijvende krachten achter dit initiatief. Het model dat we gebruiken is opgebouwd rond drie ideaaltypische beelden van wat een goede ambtenaar is: de bureaucraat, de ondernemer en de verbinder.


De inspiratiesessie De Ideale Ambtenaar is een energieke, leuke en leerzame sessie die een waardevolle bijdrage kan leveren aan teamontwikkeling, organisatieontwikkeling, reflectie en dergelijke. Op een interactieve manier nemen we de deelnemers mee door de geschiedenis van de bestuurskunde en het denken over de rol van de overheid en dus ook ambtenaren. We gaan in op de specifieke eigenschappen van het ambtenaar zijn en bieden handvatten om vanuit trots en professionaliteit met jouw ambtelijk vakmanschap aan de slag te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.