Bezieling

Bezield en hopelijk ook een beetje bezieling gegeven! In alle hectiek heeft Ronald vanavond even een adempauze ingelast en is met met jonge ambtenaren van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond in het altijd inspirerende Rotterdam in gesprek gegaan over De Ideale Ambtenaar. Een kroegcollege waarin Tim Vreugdenhil een mooi en hoopvol verhaal vertelde over het belang van voorbij de eerste berg te kijken naar de tweede berg.

Sta jij op je eerste of tweede berg? We leven in een wereld die ons vertelt dat we vooral persoonlijk geluk moeten nastreven: carrière maken, succes hebben en mooie spullen verzamelen. Dit is wat de auteur David Brooks de zogenaamde ‘eerste berg’ noemt die we vaak allemaal bewandelen. Maar als we op die top zijn aangekomen, of eraf zijn gevallen, kunnen we tot de ontdekking komen dat dát ons niet daadwerkelijk gelukkig maakt. We gaan verlangen naar dingen die er echt toe doen. Dan beklim je de tweede berg.

Op de tweede berg draait het niet meer om jezelf, maar om jouw relatie met anderen. Het gaat om een betekenisvol leven. Wat betekent het om verder te kijken dan jezelf en je op een groter doel te richten? Om onafhankelijkheid los te laten en afhankelijkheid te omarmen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.