Aanstormend talent

Deze week is een nieuwe groep trainees begonnen bij Rijkswaterstaat. Deze nieuwe talentvolle ambtenaren worden in hun eerste dagen bij de overheid meteen op een goede manier vastgepakt. Het introductieprogramma bestaat uit onder andere uit teambuildingsactiviteiten, kennismaking met de structuur en cultuur van de organisatie en informatieve werkbezoeken in het veld. Rijkswaterstaat realiseert zich als organisatie dat de wereld continue aan verandering onderhevig is en dat dit ook invloed heeft op de manier waarop zij haar rol in de samenleving in moet vullen.

Met Koers2020 heeft de organisatie een duidelijke visie op de toekomst. In deze visie wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij de belangrijkste opgaven van de overheid voor de komende jaren, maar ook is er aandacht voor de mens achter de medewerker. Wat drijft iemand om als ambtenaar bij Rijkswaterstaat te willen werken en hoe kan de organisatie inspelen op deze drijfveren en gebruik maken van de kwaliteiten van medewerkers?

In deze context is het natuurlijk ontzettend leuk om op de laatste dag van hun introductie de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar met de trainees te mogen doen. Tijdens een bijeenkomst van drie uur is theorie aan praktijk gekoppeld en zijn verschillende denkrichtingen verkend over wat het betekent om de best mogelijke ambtenaar te zijn. Ondanks de zeer beperkte werkervaring in de publieke sector wordt duidelijk dat de trainees hele duidelijke opvattingen hebben over de rol van de overheid in relatie tot de samenleving.  Verder vallen hun drive en motivatie op om op een eigentijdse manier bij te dragen aan het succes van Rijkswaterstaat. Deze jonge, nieuwe ambtenaren gaan de komende twee jaar met veel energie als individu en als groep ontdekken wat het voor hen betekent om de ideale ambtenaar te zijn.  Afgaande op de reacties na afloop hebben we met deze workshop een leuke en nuttige bijdrage mogen leveren aan de start van dat proces. Nu gaat het echte werk beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.