Van trainees tot ervaren rotten!

Het Klooster, Rotterdam

In een zeer bijzondere locatie in het Oude Noorden heeft een groep Rotterdamse ambtenaren de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar gevolgd. Het was een enorm gevarieerd gezelschap van trainees, die aan de start van hun ambtelijke loopbaan staan, tot zeer ervaren ambtenaren die al meer dan 30 jaar in de stad rondlopen.  Ondanks de verschillen in ervaring en posities binnen de gemeentelijke organisatie blijkt de vraag hoe je een zo goed mogelijke ambtenaar kunt zijn voor iedereen een hele relevante.

Bestaat er zoiets als een ideale ambtenaar? Is dat niet veel meer iets dat per persoon en per situatie verschilt? Zou je als individu/team/afdeling/organisatie voor jezelf moeten beschrijven hoe je aankijkt tegen de rol van ambtenaren in deze steeds veranderende wereld? Kun je dat vangen in een functieprofiel? Hoe ga je om met verschillende opvattingen over wat een goede ambtenaar is? Hoe kun je als individu sturen op het zijn van wat jij de ideale ambtenaar vindt?

Zomaar een greep uit de vele zinvolle en misschien zelfs noodzakelijke vragen die iedere ambtenaar zich eens zou moeten stellen. Aan de hand van drie op meer dan 100 jaar bestuurskunde gebaseerde ideaaltypische beelden van de ambtenaar zijn de deelnemers met dit soort vragen op een leuke, interactieve manier aan de slag gegaan. Reflectie, inzicht en natuurlijk ook een vertaling naar de dagelijkse praktijk. Hiermee hebben zij hopelijk voor zichzelf weer een stapje gezet op weg naar de ideale ambtenaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.