Jonge Ambtenaren provincie Utrecht nemen het voortouw

Positief. Wat in het begin nog abstract leek, had aan het einde betekenis. Heeft dus inzicht gegeven en een stukje bewustwording over de drie verschillende rollen.

De provincie Utrecht is net als veel overheidsorganisaties steeds aan verandering onderhevig. De eisen die de samenleving Provincie Utrecht aan de provincie stelt, zijn niet meer dezelfde als tien jaar geleden en dit heeft gevolgen voor de manier waarop de organisatie wordt ingericht, maar ook voor de wijze waarop individuele ambtenaren invulling geven aan hun rol. Jongstleden, het jonge ambtenarennetwerk van de provincie, heeft deze week de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar gevolgd met de verwachting inspiratie op te doen. Inspiratie als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, en ook de bijdrage die zij als groep kunnen leveren aan het succesvol doorgaan van de beweging waar de organisatie mee bezig is. 

Kennismaking met de drie typen en met het idee dat ze alledrie waardevol kunnen zijn, was een eye-opener. In mijn werk ga ik proberen opgaven eens vanuit een ander type te benaderen.

Het was een zeer energieke, leuke en geslaagde ochtend die gekenmerkt is door betrokkenheid, creativiteit en openheid van alle deelnemers. Utrecht op zijn best! 

Leuke, energieke bijeenkomst. Erg positief dat de trainers zelf bij gemeenten werken en geen ‘commerciële boys’ zijn. Voorbeelden zijn daarmee erg nuttig. Ik zou de cursus zeker aanraden aan collega’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.