#JAD16

JAD

Tijdens de tiende Jonge Ambtenarendag hebben Bas van Leeuwen en Ronald Derks een groep enthousiaste publieke professionals in iets meer dan een uur kennis mogen laten maken met het gedachtegoed dat ten grondslag ligt aan de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar.

Het hoofdthema van deze bijzondere dag in Schiedam was ‘The Perfect Fit’.  Hoe kun je als jonge ambtenaar vol in het leven staan en ook succesvol zijn als professional bij de overheid? De focus ligt hierbij op het individu en dat is iets dat enorm goed aansluit bij de methodiek die Bas en Ronald hebben ontwikkeld.

De deelnemers aan deze inspiratiesessie zijn in gesprek gegaan over wat het voor hen betekent om de ideale ambtenaar te zijn. Niet alleen in handelen, maar ook in de waarden en overtuigingen die daar achter schuil gaan. Er is gesproken over verbinden, samenwerken, inspireren en faciliteren. Maar ook over doelen stellen, resultaten behalen en dat op een slimme, efficiënte manier voor elkaar krijgen. Anderen richtten de aandacht op het belang van transparantie, gelijkheid en rechtszekerheid.

Deze woorden zijn niet geheel toevallig zo gegroepeerd. Ze corresponderen namelijk met een drietal opvattingen van hoe de ideale overheid, en daarmee de ideale ambtenaar, er uit zou moeten zien. Met de bril op van de Public Administrator, de Public Manager en de Public Value Creator ziet de ingewikkelde overheidswereld er opeens een stuk overzichtelijker uit.

Weten waar je eigen voorkeur ligt, bewust proberen te herkennen wat de ander verwacht en vervolgens kunnen schakelen tussen de drie ideaaltypen kan je helpen om steeds stapjes vooruit te zetten op de weg naar het zijn van de ideale ambtenaar. Wil je hier meer over leren? Neem dan contact op met Bas of Ronald voor het bespreken van de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.