Van reflectie, via inzicht naar handelen.

Kralingse PlasMidden in Rotterdam, maar toch ver weg van alle hectiek. Aan de Kralingse Plas hebben Bas van Leeuwen en Ronald Derks tijdens de eerste opleidingsdag van de Metropool Mastercourse Strategie met veel energie de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar verzorgd.

Dit kortdurige, maar intensieve mastertraject is ontwikkeld door de gemeenten Den Haag, Delft en Rotterdam en richt zich op leidinggevenden en professionals op strategische posities die zich verder willen bekwamen in strategisch denken en handelen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar maakt de workshop van Bas en Ronald onderdeel uit van het programma. Door steeds te schakelen tussen theorie en praktijk en abstracte bestuurskundige begrippen te koppelen aan dagelijkse voorbeelden zijn de strategen uitgedaagd om te reflecteren op hun eigen opvattingen over de ideale ambtenaar.  De cursisten hebben zich aan de hand van een fictieve casus helemaal mogen inleven – en uitleven – in een van de drie onderscheiden ideaaltypische beelden over ambtenaren (public administrator, public manager en public value creator) en zijn vervolgens door middel van mini-coachinggesprekken dieper ingegaan op hun eigen specifieke situatie. Van reflectie, via inzicht naar handelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.